Tekniset laitteet


 

 
Mitä kaikkia laitteita ja koneita sitä tulee käyttäneeksi tällaisessa rakennusprojektissa ?
Ihan ensimmäisenä tietysti tietokone, jolla piirsin suunnitelmat ja tein laskelmat tarvittavista tavaroista. Tässä tapauksessa homman hoiti vanha käytetty kannettava, jota olen autotallissa käyttänyt. Toki mukana hommassa oli myös tulostin, jolla sain suunnitelmat paperille.
Älypuhelin on myös erittäin kätevä apuväline rakentamisessa. Sillä voi vaikka kuvata jotain ahtaita paikkoja ja katsella sitten puhelimen näytöltä kuvaa zoomattuna. Tällä tavalla on selvinnyt moni kinkkinen tapaus sellaisissa paikoissa, joihin ei ole itse saanut päätään mahtumaan, mutta puhelimen kamera on sinne saatu ujutettua. Toki rakennushommissa on hyvä olla kunnon suojakuoret puhelimessa. Itselläni on parissa vuodessa kulunut jo Samsung Galaxy A3 2016 kuoret ja Samsung Galaxy A5 2016 kuoret. Puhelin kun pyörii haalarin taskussa ja saa kaiken maailman kolhuja niin äkkiä menisi kyllä toimintakelvottomaksi koko laite, mutta onneksi on keksitty nuo puhelimen kuoret niin säästyy tuo arvokkaampi tavara kolhuilta. En tiedä minkä puhelinmallin ostan seuraavaksi, varmastikin jonkun Samsung älypuhelimen. Pitää vaan yrittää katsoa malli sen mukaan, että jos pystyisi hyödyntämään noita hyllyssä olevia suojakuoria siihen. Valmiiksi kun löytyisi Samsung Galaxy A3 2016 kuoret ja Samsung Galaxy A5 2016 kuoret. mobiilitarvike mobiilitarvike
 
Itse rakentamisessa oli sitten paljonkin uutta tekniikkaa ja vanhempaakin. Konevoimaa tarvittiin sirkkelin muodossa kun lautoja pätkittiin. Naulapyssy ja akkuporakone olivat tietysti myös kovassa käytössä kun tarpeita kiinnitettiin paikoilleen. Ja olihan toki perustustöissä käytössä betonimylly. Viimeistelyhommat sujui ihan puhtaasti käsivoimin sutilla ja telalla.
Mutta kyllä siitä huolimatta sitä osaa arvostaa vanhan ajan rakentajia, heillä kun ei ollut käytössään uutta tekniikkaa. Suunnitelmat tehtiin kynällä paperille ja kaikki rakennustyöt ihan käsivoimin.
 


 

     
 
Copyright © 2005-2016 Marikas Coffee House | marikascoffeehou@marikascoffeehouse.com