Pyöreän ikkunan rakentaminen


 

 

Edelleen on pyöreän ikkunan rakennustyö ihan vaan suunnitteluasteella. En tiedä pitäisikö palkata joku rakennusliike tai muu rakennusalan ammattilainen toteuttamaan tuo rakennustyö. Onhan noita kiinteistöhuolto -alan yrityksiä tuossa lähellä jos ei itsellä riitä mielenkiinto mokomaan projektiin. Toisaalta niillä on varmaan ihan tarpeeksi tekemistä omien kiinteistöjensä huoltohommissa sun muissa isommissa projekteissa, joten ei ehkä kannata kysellä ihan kaikkiin nippelihommiin, varmaan löisivät vaan luurin korvaan. Japetti
Olen tietysti kerran tuollaisen tehnyt, joten ei se tässäkään tapauksessa mikään ylivoimainen este ole.
Enkä kyllä oikeastaan ole koskaan kuullut että joku isompi kiinteistöalan yritys lähtisi yksityiseen kotiin tekemään leikkimökkiin pyöreää ikkunaa. Kyllä niille taitaa olla ihan eri projektit mielessä. Jos nyt katsoo vaikka jotain kiinteistönvälitys -firmaa ja sen välityspalkkioita niin kyllä siinä varmaan meikäläisen ajattelema kaksikymppinen jää vähän toiseksi. Toisaalta kyllähän asunnon myynti on vähän isompi projekti kuin pyöreän ikkunan rakentaminen. Tai mistäs minä sen tiedän. Joskushan kiinteistön myynti tapahtuu ihan hetkessä ja myytävä asunto vaihtaa omistajaa päivässä. Ei siinä ajassa vielä ikkunaa rakenna, ainakaan jos sen hyvin ja huolella tekee. Ja onhan nuo kiinteistönvälittäjien välityspalkkiotkin laskeneet, katsoin tuossa joku aika sitten, että muutama yritys tarjosi nettisivuillaan hyvinkin huokeaa kiinteistönvälitystä.
Saattoi olla joku kampanja. Toisaalta välityspalkkiohan on yleensä joku prosenttimäärä myyntihinnasta, joten jos on vaikka kovin homeinen talo tai sitten asbestin valtaama ja pilaama niin silloinhan sen myynti pitäisi olla aika edullista. Tuo asbesti se kyllä on yksi pirulainen. Sitä käytettiin ennen muinoin paljon rakentamisessa eristeenä sun muuna ja nykyään se on sitten ongelma. Nykyäänhän laki määrää, että ennen vuotta 1994 rakennettuja kohteita remontoitaessa täytyy tehdä asbestikartoitus. Se on kyllä hyvä asia. Samoin se, että asbestikartoitusta tai asbestipurkua ei saa kuka tahansa tehdä vaan pitää olla hyväksytty siihen hommaan. Asbestikartoitushan tehdään sekä silmämääräisesti että näytteitä ottamalla. Lisää tietoa aiheesta löytyy www.asbestikartoitus.pro ja jos tarvitset pätevää tekijää asbestipurkuun tai kartoitukseen niin yhden tuttuni alaa on asbestikartoitus Hämeenlinna -seudulla.
Mutta jos palataan takaisin tähän minun nikkarointiprojektiin, niin viimeksi toteutin sen näin:
Ensin piirsin ämpärillä seinään ympyrään ja sitten porasin yhden reiän vähän isommalla poran terällä ympyrän sisäpuolellle, ihan reunaviivan viereen. Tuosta reiästä sain kuviosahan terän sisään ja pääsin sahaamaan pyöreän aukon.
Tämän jälkeen ruuvasin sisäpuolelle ihan neliönmuotoisen pleksin ikkunaksi. Ulkopuolelta tiivistin seinän ja ikkuna sauman silikonilla, jotta siitä ei sadevesi pääse sisään. Tunsin itseni todella ammattimaiseksi rakennusmieheksi kun katselin lopputulosta ulkoapäin. Näytti nimittäin todella hyvältä.
Sisäpuolen verhous olikin ongelmallisempi, mutta sitten keksin ottaa vähän pleksiä suuremman vanerinpalan ja sahasin siihen samalla tekniikalla samankokoisen pyöreän aukon. Kiinntin vanerinpalan seinän sisäpuolelle ikkunan kohdalle ja maalasin vanerin niin lopputulos näytti siistiltä myös sisältä päin.
 


 

     
 
Copyright © 2005-2016 Marikas Coffee House | marikascoffeehou@marikascoffeehouse.com