Asunto koiralle


 

 
Jos leikkimökille ei ole tarvetta niin sitten voi nikkaroida koirankopin. Siinäkin on sopivasti puuhastelua. Koiriahan on hyvin eri tyyppisiin tarkoituksiin, joten sitä kannattaa miettiä mökin suunnittelussa ja tekemisessä.
Metsästyskoirat ovat koiria metsästykseen. Tällaiset aktiiviset koirat vaativat tietynlaisen ruokavalion, esimerkiksi www.petholic.net/tuote/clinivet-adult-energy/.  On olemassa erilaisia koirarodut, jotka on esitetty eri metsästysmuodoille.  Työkoira on koira, joka toimii apuvälineinä. Käyttökohteita ovat pelastuskoirat, avustajakoirat  ja hoitokoira. Tällaiset työkoirat saavat koulutusta tulevaan hommaansa jo ihan pentuna. Kun pentuja ruokitaan, täytyy muistaa että hyvä penturuoka on tärkeä osa koiran kasvua. Lisätietoa www.petholic.net/hyva-penturuoka/. Monet pitävät hyvänä vaihtoehtona antaa koiralle vain viljatonta koiranruokaa. Sellaista on esimerkiksi www.petholic.net/tuote/clinivet-grain-free-chicken/. Metsästyskoirat ovat käytettyjä koiria, mutta niitä pidetään usein omana ryhmänään. Osa koirien koirista lasketaan palvelukoiraksi. Koiraurheilu on urheilumuotoja, joissa koirat sisältyvät elementtiin. Jotkut haarat ovat Obedience, Track, Search, Protection, Dog Racing, Agility, Drag Dog ja Weight Taking. Näyttely:  Koiranäyttelyssä pätevä tuomari arvioi jokaisen koiran rotuun ennalta määritellyn ja hyväksytyn rodun standardin suhteen, ja sitten koiria pidetään erikseen sukupuoleen, ikään, rotuun, ryhmään ja lopulta kuka on paras näyttelykoira nykyisessä näyttelyssä. Jotta koira olisi edustavan näköinen, täytyy sen saada laadukasta ravintoa, kuten www.petholic.net/clinivet-koiranruoka/.
Vetokoiria käytetään kuljetustarkoituksiin, kuten kelkka-koirien tapauksessa, mutta myös muita koiria on käytetty tällaiseen käyttöön. Sennenhundsia käytettiin vetämään kärryjä. Dalmatian ja erilaisten maatilan koiria käytettiin hevosvetoisten hevosten mukana. Draghundsport-nimitystä käytetään sellaisten koira-urheilulajien nimissä, joiden alkuperän voidaan katsoa liittyvän kuljetustarkoituksiin. Painonveto voidaan pitää tällaisena koira-urheiluna.
 

 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2005-2016 Marikas Coffee House | marikascoffeehou@marikascoffeehouse.com