Kuntoilua ja urheilua


 

 
Välillä leikkimökki muuntautuu pukuhuoneeksi ja liikuntakeskukseksi. Suosituin liikuntamuoto on ehdottomasti vieressä oleva trampoliini. Hyppiminen on kyllä hyvää liikuntaa aikuisellekin, vahvistaa hyvin jalkalihaksia ja keskivartaloa. Sitten kun mukaan ottaa vielä erilaisia temppuja, joita ainakin jälkikasvu tuntuu osaavan, niin homma muuttuu todella monipuoliseksi. Noita temppuja tosin ei ainakaan kaikkia itse uskalla enää vanhoilla päivillä kokeilla. Kyllä siinä vanhat nivelet joutuisi vähän turhan koville kun alat voltteja yrittämään. Mutta lapset on sen verran notkeita, että eipä tunnu olevan ongelmia.
Toisaalta huomasin kyllä, että kunnollinen urheiluhieronta auttaa hyvin myös tavalliselle ihmisille. Se ei siis ole suunnattu pelkästään huippu-urheilijoille. Tuttu urheiluhieroja kertoi minulle tarkemmin, että urheiluhieronnalla on lihasta muokkaavampi ja tehokkaampi vaikutus kuin klassisella hieronnalla. Silloin kun ihminen urheilee eli hyppii vaikka trampoliinilla, niin kehon pehmytkudoksiin kertyy stressiä ja jännitystä, jota urheiluhieronnalla lievitetään. Samalla pystytään myös lievittämään ja hoitamaan pieniä ylirasituksesta johtuvia vammoja. Hieronnalla pystytään myös ennaltaehkäisemään pieniä vammoja, ne kun häiritsevät suoritusta niin tavan kuntoilijalla kuin huippu-urheilijallakin.
Hieronnassa on tarkoitus valmistella kehoa urheilusuoritukseen vähentämällä lihasten jännitystä ja väsymystä sekä tekemällä lihaksista kimmoisampia. Samalla hieroja myös vähentää turvotusta ja pienentää loukkaantumisriskiä. Netistä löytyy paljon lisätietoa aiheesta, hyvä sivu on vaikkapa eetusaloranta.com
Mutta lapset ne eivät näytä hierojaa tarvitsevan, virtaa riittää ilmankin ihan mihin vaan, hyppimisen jälkeen jaksavat juosta suunnilleen rajattomasti ja päälle vielä vähän etunojapunnerruksia eikä tunnu missään. Sitten sekoittelevat leikkiastioissa itselleen proteiinijauheet ja palautusjuomat niin kuin ovat nähneet aikuisten tekevän omien lisäravinteidensa kanssa. Välillä pitää viedä niille ihan oikeita hiilihydraatteja ja proteiinia välipalan merkeissä.
 

 

     
 
Copyright © 2005-2016 Marikas Coffee House | marikascoffeehou@marikascoffeehouse.com